Utdrag ur BTJs recension

 

"Författaren Malin Eriksson har god kännedom om hästar och miljön på ridskolor. [...]

Pegasa - hästen från Trapalanda är den första i en serie där Malin Eriksson väver samman hästbokstraditionen med fantasytema. Resultatet blir en poetisk berättelse där övernaturliga händelser hjälper Ninas favorithäst Sindy att bli frisk från en skada och undkomma att bli slaktad. Nina känns som en verklig person med tankar och känslor som vilken tonåring som helst. [---]

Språket är medelsvårtoch författaren har inte dragit sig för lite svårare ord eller längre meningar, vilket ger ett trevligt och varierat intryck."

 

Häftepos13101533

Lektör:Brita Lodén

Hästfantasy

 

Pegasa - hästen från Trapalanda

 

Nina får oväntat en egen häst. En riktig drömhäst, bättre än alla ridklubbens tävlingshästar. Men det är något som inte stämmer. Dessutom riskerar Ninas sköthäst Sindy att slaktas. Hur ska hon kunna rädda henne? Och vad är det Maria Karolina vill egentligen?

 

I Pegasa - hästen från Trapalanda följer vi Nina genom en virvlande fantasiberättelse, där frågor om identitet, drömmar och uppoffringar ställs på sin spets. Handlingen tar sitt avstamp i en svensk ridskola och bottnar i realistisk hästkunskap.

 

Boken har hårda pärmar och lämpar sig för barn i ålder 10-14 år.

 

Läs Ponnybloggarens fina recension här.

 

Och så här fint skriver Renlings bokblogg:

"En annorlunda hästbok. Den har ena foten i fantasygenren och den andra i hästgenren. Det är en hästbok med alla hästkunskap och ridskola och hästtermer. Men det finns även inslag av spöken och fantasi skildringar.

 

En mycket spännande hästbok. Som inte känns som andra vardagliga hästböcker."